WhatsApp Image 2022-03-31 at 14.42_edited.jpg
ploumen_edited.jpg
olaf.jpg
2A608FEC-10EF-482D-A293-8A62FE735D13.jpeg
IMG_9880.JPG

OVER MIJ

mijn verhaal

Een aantal jaar geleden leek het sociale verhaal op sterven na dood. Ik keek naar de Amerikaanse verkiezingen en de formatie van Rutte III en zag hoe het medeleven schijnbaar uit de samenleving verdween. Dit raakte vooral mensen met een andere afkomst of geaardheid. Zou niet iedereen mee moeten kunnen doen in deze samenleving? Door het gevoel van onrecht dat dit bij mij opriep, werd ik op mijn zeventiende lid van de Jonge Socialisten. Ik wilde hier iets aan doen. Ik wilde strijden tegen dit onrecht. Niet veel later stond ik bij mijn eerste JS-activiteit: de campagnetour van de gemeenteraadverkiezingen van 2018. Hierna ben ik nooit meer weggegaan.

Meer dan vier jaar later is er eigenlijk niets veranderd. Het huidige kabinet heeft dezelfde samenstelling als dat van toen. De PvdA is er niet in geslaagd weer écht te groeien, met uitzondering van de populariteitsgolven die ontstonden door Frans Timmermans en Marjolein Moorman. Nog steeds kiest onze overheid voor het grote geld, terwijl de rest van het land steeds minder te besteden heeft. Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes. De tientallen leden die ik heb ontmoet in mijn drie jaar als afdelingsbestuurslid en één jaar als internationaal secretaris zetten zich onvermoeibaar in voor maatschappelijke verbetering. Ik ben diep onder de indruk geraakt van het enthousiasme en de daadkracht binnen onze vereniging.

De JS is mijn politieke thuis geworden. Elke dag maak ik mee hoe leden zich inzetten voor een betere wereld, of dit nu is in de gemeenteraad of via acties en activiteiten. Ik ben trots op ons, maar denk tegelijkertijd dat we beter kunnen. Onze vereniging kan activistischer, diverser en groter worden. Als voorzitter wil ik hier voor strijden.